slovensky | english

Recepty »


Citrónové cestoviny s tuniakom a olivami


Potrebujeme:

  • 250 g cestovín
  • soľ
  • olej
  • 100 g Hery
  • 2 citróny
  • 1,5 dcl šlah. smotany
  • 200 g tuniaka
  • 100 g zelených olív
  • pažítku alebo petržlenovú vnať

Ako na to:

Cestoviny uvaríme a pokvakáme ich trochou oleja. V hlbšej panvici rozpustíme Heru, prelejeme šťavu z dvoch citrónov a postupne primiešame šľahačkovú smotanu. Keď to začne vrieť, omáčke bude pomalu hustnúť. Pridáme smotanu podľa potreby. Do omáčky pridáme cestoviny, scedeného tuniaka a na kolieska pokrájané zelené olivy. Cestoviny prehrejeme s omáčkou a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Nakoniec primiešame pažítku alebo vňať.