Recepty »
Citrónové cestoviny s tuniakom a olivami
Potrebujeme:
- 250 g cestovín
- soľ
- olej
- 100 g Hery
- 2 citróny
- 1,5 dcl šlah. smotany
- 200 g tuniaka
- 100 g zelených olív
- pažítku alebo petržlenovú vnať
Ako na to:
Cestoviny uvaríme a pokvakáme ich trochou oleja. V hlbšej panvici rozpustíme Heru, prelejeme šťavu z dvoch citrónov a postupne primiešame šľahačkovú smotanu. Keď to začne vrieť, omáčke bude pomalu hustnúť. Pridáme smotanu podľa potreby. Do omáčky pridáme cestoviny, scedeného tuniaka a na kolieska pokrájané zelené olivy. Cestoviny prehrejeme s omáčkou a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Nakoniec primiešame pažítku alebo vňať.